top of page

Aanbod scholen lesprogramma

Onderstaand vindt u ons aanbod voor de basis scholen uit onze regio. Er is een onderverdeling gemaakt van lessen die op het Jeugdpeelpark worden aangeboden en lesmateriaal wat gehuurd/geleend kan worden bij het Jeugdspeelpark. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

efteling-karakters-kabouters.jpg

Kabouterpad grp 1/2

Maak kennis met Ko en de andere kabouters die allemaal leuke opdrachten en spelletjes hebben die de kinderen kunnen uitvoeren

afbeelding_rekenen_weetpunt.jpg

NATUURlijk rekenen grp 3/4

Rekenen in de natuur. Op een speelse wijze wordt er aan de hand van verschillende opdrachten aandacht besteed aan een aantal onderwerpen voor groep 3 en 4.

klimaattafel_gedeeltelijk.jpg

Klimaattafel grp 6,7 & 8

Uit de klimaatscenario’s van het KNMI blijkt dat de kans op neerslag de komende jaren toeneemt en extremere vormen aanneemt.  De klimaattafel laat zien wat te doen tegen de gevolgen van langdurige regenval.

plastic_soep.jpg

Linke soep die plastic troep LESKIST

Deze leskist laat mogelijkheden zien van een nieuwe, groene industrie. De leerlingen doen verschillende opdrachten en proefjes in kleine groepjes over groene grondstoffen voor bioplastics.

konijnenpad_website_afbeelding.jpg

Konijnenpad grp 1/2

Maak kennis met Ko en Do en de andere konijntjes die allemaal leuke opdrachten en spelletjes hebben die de kinderen kunnen uitvoeren

afbeelding_rekenen_weetpunt.jpg

NATUURlijk rekenen grp 5/6

Rekenen in de natuur. Op een speelse wijze wordt er aan de hand van verschillende opdrachten aandacht besteed aan een aantal onderwerpen voor groep 5 en 6.

3d-relief-kaart_NL.jpg

3-D reliëf kaart Nederland grp 6,7 & 8

Met de 3D-kaart van Nederland ervaren de leerlingen hoe laag Nederland is en wat er gebeurt als het water in de Noordzee en in de rivieren stijgt. Waterkeringen zoals duinen, dijken zijn langs de zee en de rivieren aangelegd om ons te beschermen tegen het water

bomen_boeien.jpg

Bomen Boeien grp 7/8 LESKIST

Deze leskist biedt stof genoeg om het hele jaar door uit te voeren. Het helpt de leerkracht op weg met veel leuke ideeën om bomen echt te laten boeien. Deze leskist is bedoeld voor groep 7/8.

bottom of page