top of page

Big, ons minivarken


Big. ons minivarken

Hallo allemaal!

Wij willen jullie graag voorstellen aan een heel bijzonder bewoner van ons Jeugdspeelpark: Big het minivarken! Big is een schattig varkentje en ze is 11 jaar oud. Ze is altijd vrolijk en nieuwsgierig, en ze vindt het geweldig om jullie allemaal te ontmoeten.


Maar wat houdt het eigenlijk in om een minivarken te hebben? Nou, het is niet zo eenvoudig als een huisdier zoals een hond of kat. Minivarkens hebben speciale zorg en aandacht nodig. Ten eerste, ze hebben ruimte nodig om rond te scharrelen en te wroeten. Bij ons op het Jeugdspeelpark heeft Big geluk, want ze heeft genoeg ruimte om te spelen en te ontdekken!


Voeding is ook belangrijk voor Big. Minivarkens eten niet alleen varkensvoer, speciaal voor minivarkens, ze houden ook van groenten en fruit. Natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat ze gezond en in vorm blijft. Maar sommige snacks, zoals chips en chocolade, zijn niet geschikt voor haar, al zou ze het best willen eten.


Het allerleukste aan Big is haar eigenwijsheid. Ze is niet zo'n fan van aaien, maar als we haar wat lekkers geven, dan laat ze ons wel toe om haar te verwennen. Big is altijd alert en een tikkeltje bang voor alles om haar heen. Daarom hebben we haar na het overlijden van haar vorige vriendin Betsy geen nieuw maatje gegeven. Betsy was nogal dominant, waardoor Big weinig te vertellen had. Maar nu ze alleen is, is ze wat zekerder geworden.


Het hebben van een minivarken is een geweldige ervaring, maar het vergt ook verantwoordelijkheid. We moeten goed voor haar zorgen en haar behoeften begrijpen. Omdat Big een beetje eigenwijs is en zich niet echt als een varken gedraagt, ze wil namelijk niets van een modderbad weten, moeten we haar insmeren met zonnebrand als het zonnetje schijnt, zodat haar roze huidje niet verbrand.


Als jullie Big een bezoekje komen brengen op het Jeugdspeelpark, vergeet dan niet haar guitige koppie te bekijken, zeker als ze die net uit haar hokje steekt met allemaal stro erop. Dat is echt een onweerstaanbaar gezicht!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page