top of page

Bericht van Rebel


Hier weer jullie favoriete grijze roodstaartpapegaai Rebel! Ik wil jullie even bijpraten over de hilarische avonturen die ik beleef tijdens deze zomervakantie. Het is een gekkenhuis hier in mijn buurt, want mijn baasjes hebben allemaal extra hokjes neergezet. Blijkbaar zijn dat vakantiehuizen voor dieren! Ik snap er niks van, want ik ben zelf nog nooit op vakantie geweest. Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen, maar het klinkt wel interessant. Misschien kan ik ook een paar weken op avontuur gaan en gewoon overal mijn naam schreeuwen!


Echter, ik heb zo mijn twijfels over vakantie. Stel je voor dat ik heimwee krijg naar mijn vertrouwde kooi, dat is toch een reëel risico voor een vogel zoals ik. Maar goed, het zou wel een geweldige manier zijn om even af te zijn van die vervelende Loortje, mijn soortgenoot. Die denkt blijkbaar dat mijn kooi een landingsbaan is en vliegt er steeds op los. Ik kan je vertellen dat ik dan in totale paniek op de grond beland. En soms hebben mijn baasjes niet eens door dat ik me verstopt heb onder het aanrecht. Echt, het is één grote vogelsoap hier!


Maar er is ook goed nieuws: mijn baasjes zijn om de beurt op vakantie, dus er zijn nu vaker meiden hier doordeweeks. Ik denk dat we vrienden kunnen worden, als ze maar snappen dat ik de baas ben. Ik heb tenslotte al 20 jaar ervaring!


Over feestjes gesproken, we hebben pas het Jeugdspeelpark gevierd, 50 jaar alweer! En mijn kooi staat ook al 5 jaar op dezelfde plek. En alsof dat niet genoeg is, ik ben zelf in juli al 20 jaar geworden. Nou, daar heb ik wel een feestje voor verdiend, zou je denken. Mijn baasjes hadden slingers opgehangen en voor me gezongen, maar er ontbrak iets essentieels... boterkoek! Serieus, wie is er jarig zonder boterkoek? Gelukkig was het voor mijn eigen bestwil dat ik geen boterkoek kreeg, anders zou ik niet meer in mijn kooi passen!


Maar goed, ik moet zeggen dat ik me nu een beetje verveel met al dat regenachtige weer. Er zijn minder kinderen om tegen te kletsen, en daar word ik als papegaai best wel kribbig van. Ik wil verhalen horen, en vooral ook moppen! Misschien moet ik mijn baasjes een cursus "grappig kletsen voor beginners" geven, want ze kunnen nog wel wat oefening gebruiken.


Nou ja, genoeg gekletst voor vandaag. Ik hoop dat het snel mooi weer wordt, zodat ik weer volop kan genieten van mijn publiek en alle avonturen die ik beleef. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne vakantie, vol plezier, zon en natuurlijk veel boterkoek! Als ik er maar aan denk, krijg ik al een papegaaiengrijns van oor tot oor. Tot de volgende keer, lieve lezers!54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page