top of page

Subsidie Groen doet Goed toegekend


Het Jeugdspeelpark heeft vanuit de provincie Zuid-Holland een subsidie toegekend gekregen in het kader van Groen doet Goed. Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen IVN, een aantal Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland.

Dit programma is bedoeld om er voor te zorgen we dat kinderen tussen 4 en 12 in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven. Groen doet goed maakt zich zorgen over kinderen in grote steden. Bijna 60% van de Zuid-Hollandse kinderen woont in de stad. Steden worden steeds compacter en de natuur is voor kinderen steeds moeilijker te bereiken. Daarnaast brengen kinderen steeds meer tijd door op de computer, iPad en mobiele telefoon.

Uiteraard zijn wij heel blij met de verkrijging van deze subsidie. We kunnen hiermee vrijwilligers opleiden tot educatiemedewerker en een gevarieerd programma aanbieden aan de scholen om buitenlessen te organiseren voor vakken zoals rekenen en natuurkunde. Daarnaast worden er allerlei activiteiten ontplooit om kinderen meer naar het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht te trekken. Denk hierbij aan "50 dingen die gedaan moet hebben voor je twaalfde". Dit is een idee, wat is komen overwaaien uit Engeland en wat kinderen leuk vinden om te doen. Wat die dingen zijn? Bijvoorbeeld herfstbladeren verzamelen, een koe knuffelen en kikkervisjes vangen.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page